Sculpturile figurative ale lui Willy Verginer

Willy Verginer este un artist italian contemporan, ale cărui sculpturi figurative din lemn au ca temă principală problematica lumii înconjurătoare, a mediului. Sculpturile sale reprezintă figuri umane și animale.

Acestea capătă volum şi transmit emoţie prin pictura minimală şi monocromă ce este aplicată fiecărei piese dar şi prin relaţia dintre materialul de bază (lemnul), culorile alese şi texturile adăungate, acestea din urmă având de cele mai multe ori motive vegetale.

 

Figurile reprezentate par a fi interesate doar de spaţiul pe care îl ocupă şi de relaţia pe care o au unele cu celelalte sau cu elementele florale prezente în propria lor lume, părând ignorante şi dezinteresate faţă de universul din afara spaţiului propriei trăiri.

Opere sale evocă sentimentul de apartenenţă, locul ocupat în timp şi spaţiu, conştientizarea lumii înconjurătoare, felul în care ne raportăm la toate acestea, aspecte puse în evidenţă de interdependența dintre elementele sculpturale create de artist şi de emoţiile pe care acestea le redau.

Printre colecţiile artistului se numără On the Other Side (2017), Predators (2016), Theatre de l’absurde (2015), La Nature Humaine (2014), sau Alle porte del silenzio (2012).

 

Surse Online :

http://www.thisiscolossal.com/2013/08/figurative-wood-sculptures-by-willy-verginer/

https://www.parisartweb.com/artists/sculpture/willy-verginer/

https://www.artsy.net/artist/willy-verginer

Lasă un răspuns