Festivalul de artă contemporană Art Factory 2017

Aflat la a treia ediție, festivalul de artă contemporană Art Factory revine anul acesta în București, în cadrul Uzinelor FAUR, în perioada 5-8 octombrie 2017, propunându-și să readucă un spațiu industrial pe harta culturală a Bucureștiului. Art Factory este un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a situației clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară.

Conceptul curatorial de anul acesta este „omul”, în încercarea de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, pe care o modelează, se modelează pe sine și îi modelează pe ceilalți. În acest proces lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului sine. Una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale este desenul, ce devine o unealtă de autocunoaștere.

Cei 16 tineri artişti selectaţi pentru a expune în cadrul Art Factory 2017 sunt: Ana Ștefan, Andra Mirea, Andreea Ilisăi, Andreea Vlăduț, Denis Simion, Emanuela Balint, Bogdan Cazacincu, Giulia Crețulescu, Ovidiu Toader, Raluca Anghel, Robert Casmirovici, Roxana Tănase, Teodora Gavrilă, Vasile Cătărău, Vladinsky, Paul Vîrlan.

Speakerii invitați la eveniment sunt: Adrian Drinceanu, Co-Founder & CEO Artivist // Platformă educațională alternativă, Omid Ghannadi, arhitect cunoscut pe scena arhitecturii și designului local, Andrei Borţun, CEO al The Institute / Mişcarea Industriilor Creative din România,
Preşedinte al Fundatiei “Gala Societăţii Civile” şi Partener în cadrul agenţiilor “Daescu Borţun
Olteanu” şi “Rusu + Borţun Brand Growers” și producătorul Vladimir Coman-Popescu (Bite Your Lips).

Anul acesta Art Factory înseamnă și muzică! În serile evenimentului vor concerta: Baba Dochia, NEXT EX, Gramofone, Nopame, Are You Anywhere, K-lu, Silent Strike&EM, Macanache sau MihuT.

Intrarea la eveniment este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.asociatiafaranume.org/

Lasă un răspuns