Noaptea Albă a Galeriilor 2017: Ce noutăți au pregătit organizatorii pentru această ediție

Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști vor crea un traseu nocturn vineri, 6 octombrie 2017, la cea de-a unsprezecea ediție a Nopții Albe a Galeriilor (NAG), pentru a oferi iubitorilor de artă un program variat și dinamic de artă contemporană. Evenimentul este organizat de Asociația Ephemair în București și în alte unsprezece orașe din România: Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, începând cu orele 19:00 și până la ora 3:00.

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG continuă și în acest an dificil pentru cultura din România organizarea unui eveniment care oferă publicului un bun prilej de întâlnire și dialog cu arta contemporană. NAG creează un alt fel de hartă a orașelor în care case particulare, spații industriale sau instituții culturale devin pentru o noapte cele mai importante repere din spațiul urban. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând oamenilor extraordinari care fac posibil acest eveniment!”, afirmă Suzana Dan, fondator Asociația Ephemair, citată de Agerpres.

În București, ediția aceasta va reuni 73 de galerii, huburi, spații alternative și ateliere de creație, unde vor fi organizate vernisaje, lansări de carte, expoziții, vizionări și performance-uri care vor anima noaptea.

Tot pentru această ediție organizatorii NAG vor oferi publicului din București o întâlnire cu un nou oraș introdus în acest program prin expoziția focus Petrila „O călătorie spre buricul pământului” care va fi deschisă publicului în spațiul Rezidența BRD Scena9, și nu în ultimul rând vor continua programul de vizită a unui grup de curatori străini, „Search&Research RO”, cu scopul de a cerceta și de a descoperi scena culturală locală.

Expoziția „O călătorie spre buricul Pământului” aduce pentru publicul vizitator nu doar fragmente din cele trei muzee – Muzeul Mamei, Muzeul Instalatorului Român și Colonia Literară Petrila – o arhivă de imagini fotografice animate și intervenții artistice, ci țese, în cele șase încăperi povesti despre oameni. Toate acestea au aceeași sursă: buricul pământului, Planeta Petrila, un univers unic creat de artistul Ion Barbu, creator al acestei expoziții și unul dintre personajele principale din acest proiect alături de Andrei Dăscălescu, Cătălin Crețu și Mihai Barbu. Expoziția durează o lună, timp în care va prezenta un program dinamic de evenimente, tururi ghidate, ateliere pentru copii, vizionări și discuții cu invitații.

Cei care își doresc, pot parcurge traseul nocturn al galeriilor pe bicicletă. În colaborare cu Asociația Adevărații VeloPrieteni, NAG pune la dispoziție tururi ghidate pentru bicicliști. Punctul de întâlnire va fi Rezidența BRD Scena9 din str. I.L. Caragiale, nr. 32, începând cu ora 19:00.

Totodată, prin aplicația Noaptea Galeriilor utilizatorii se vor putea loga cu ajutorul contului de Facebook, apoi se vor localiza pe harta orașului în care se află, vor putea vedea distanța până la locul evenimentelor din apropiere și își vor putea organiza un traseu personalizat cu spațiile favorite.

Mai multe detalii despre eveniment: http://www.noapteagaleriilor.ro/

Surse web:

https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/03/noaptea-alba-a-galeriilor-evenimente-de-arta-contemporana-pe-6-octombrie-in-peste-150-de-spatii-din-12-orase-17-35-04

http://www.mediafax.ro/cultura-media/noaptea-alba-a-galeriilor-2017-ce-surprize-au-pregatit-organizatorii-in-acest-an-16752832

Sursa foto: noapteagaleriilor.ro

Lasă un răspuns