Bijuterie contemporană

Expoziţia „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ” la Galeria SENSO – 6 martie – 15 aprilie 2018

 

Expoziția prezintă creaţii realizate de opt tineri artişti români, designeri de bijuterie contemporană de autor: Raluca Buzura, Alina Băncilă, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza şi Brândușa Atena Ungurașu.

„Bijuteriile s-au ivit în zorii civilizației, conferidu-le strălucitoare frumusețe; purtate deopotrivă de femei și bărbați ca ornament corporal, dar și ca talisman, semn de recunoaștere, simbol sau obiect de lux, de etalare a opulenței, erau considerate suficient de importante încât să-și însoțească posesorii nu numai în viața cotidiană, dar și în cea veșnică (necropolele sunt zone în care arheologii au descoperit piese splendide)” – Doina Păuleanu.

Expoziția este deschisă în perioada 6 martie – 15 aprilie 2018 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 11:00 şi 18:00, și sâmbăta, între orele 12:00 şi 18:00.

Galeria SENSO prezintă o gamă complexă de bijuterii dedicată în egală măsură femeilor dar și bărbaților,  printre exponate se află  și butoni sau ace de cravată, centuri şi curele. Fiecare obiect în parte este o adevărată operă de artă în miniatură. Bijuteriile expuse sunt creații unicat realizate cu talent și imaginație, autorii dau dovada unui gust desăvârșit în privința cromaticii și formelor inedite. Colecția reușește să ofere preţiozitate şi eleganţă desăvârşită oricui le-ar purta.

Alex  Burlacu – coliere din argint, inele din aur roz şi butoni din argint şi heliotrop.

Alina Băncilă – inele, medalioane şi coliere din alamă placată cu argint, cu perle, coral şi pietre semi-preţioase precum ametist, agate, turcoaz, onix, turmalină. 

Brândușa Atena Ungurașu – o colecţie de bijuterii (pandative şi cercei) din porţelan manufacturat integral, de la formă până la decor, pictate manual cu culori speciale şi aur lichid de 12% sau platină lichidă de 12%, montate pe argint 925. 

Ioana Streza – coliere, inele şi brăţări din argint şi ardezie cu inserţii de pirită, argint şi labradorit.

Maria Filipescu –  brăţări din inox cu elemente decorative argintate şi cristale Swarovski, cu elemente decorative de alamă, brăţări din alamă cu portrete din răşină colorată, broşe duble din răşină colorată cu elemente decorative argintate şi cristale Swarovski, dar și centuri de inox cu elemente decorative argintate sau lanţuri de argint şi cristale Swarovski.

Marian Nacu – creații care au la bază argintul 925 şi sunt reprezentate de garnituri de bijuterii cu lapis lazuli, coral, sidef, agate, broşe cu rodonit, agate, citrin, sidef şi inele cu jad, coral, ametist, ochi de tigru sau pandative cu piatra lunii. 

Alina Predoiu – coliere şi cercei („Turcoaz”, „Astri”, „Infinit”) din chihlimbar, larimar, malachit, prehnit, calcit, argint aurit, turcoaz, argint 925, perle, argint şi aur, safire galbene. 

https://www.sensoarte.ro/Stiri-8830/galeria-senso-bucuresti-va-invita-la-expozitia-bijuterie-contemporana/

Lasă un răspuns