Cătălin Rulea: „Momente în Timp” – expoziție la Galeria Posibilă

Abordând probleme sociale, lucrările mele au ajuns să reprezinte o iconografie sensibilă și poetică. Poate arta vindeca ceea ce politica nu reușește? Este societatea creată de către noi în corelație cu empatia și incluziunea (socială)? (Cătălin Rulea)

Pe 15 martie, Galeria Posibilă vă invită la Momente în timp, o expoziție care face parte din proiectul Video Content – Indiscret social și prezintă lucrările video ale artistului și muzicianului Cătălin Rulea, dezvăluind probleme sociale cum ar fi protecția copilului, sărăcia acută și prostituția. Expoziția este concepută în relație cu conferințele realizate în parteneriat cu următoarele ONG-uri: Samusocial, preocupată de persoanele adulte fără adăpost, Salvați copii, organizație ce se află în apărarea drepturilor copiilor și a egalității de șanse, Carusel, care își propune să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor consumatoare de droguri și alcool și a celor care practică sexul comercial și Estuar, creată pentru adulții cu probleme de sănătate mintală. În Momente în timp, Cătălin Rulea tinde să capteze, subiectiv, esența poveștii din spatele câtorva nedreptăți sociale prin oprirea unor clipe, ca într-un tableau vivant.

Cinematic, timpul se restructurează, în unități spațiale care portretizează pentru a ne conecta. În suspansul contemplării nu imersăm în situația de a ne afla aici, nici nu empatizăm în eventuala simbioză emoțională cu ceea ce e portretizat pentru a semnifica și a ne pune astfel într-o relație care ar putea să ne bulverseze, ci ne transformăm într-o entitate complexă de consternare, auto-interogare, inadecvare, dar și de poziționare, o entitate mutagenă conceptual creată în mintea artistului. În fața lucrării nu ne mai aparținem complet, ci suntem și ceva din ceea ce a conceput artistul. (Cătălin Gheorghe)

Text de Maeva Gourbeyre

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 martie – 14 aprilie 2018, de joi până sâmbătă, între orele 17.00-21.00.

Sursă: http://www.posibila.ro/

Sursă foto: http://www.posibila.ro/

Lasă un răspuns