Claudia Ion și Ioana Mîrlogeanu în expoziția #FRESH

Elite Art Gallery deschide calendarul expozițional 2018 cu expoziția #FRESH, curatoriată de Gabriela Velea, care reunește lucrările artistelor Claudia Ion și Ioana Mîrlogeanu, doi dintre câștigătorii primei ediții a concursului de artă vizuală #FRESH. Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră. Juriul #FRESH a fost compus din Zuzu Caratănase, Marius Barb și Ovidiu Ionescu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Claudia Ion – Profil roșu

Claudia Ion s-a născut în 1989 în București și a absolvit studii de licență și masterat la secția Pictură din cadrul UNARTE, avându-i profesori pe Ștefan Câlția, Alexandru Rădvan și Cezar Atodiresei. Claudia Ion tratează diferențiat suprafața pânzei, din încercarea de a atrage privirea către interiorul lucrării. Folosește tehnica impasto, în care se regăsește sensul tușelor aplicate în straturi groase, iar lumina creează volumele vopselei și senzația că aceasta iese din planul pânzei. „Natura și omul” este o serie ulterioară portretelor realizate de artistă, iar prin această expoziție își propune să armonizeze omul și natura, teme care o preocupă în căutările artistice din prezent.

Ioana Mîrlogeanu – Autoportret cu prietenii

Ioana Mîrlogeanu s-a născut în 1994 în București și a absolvit UNATC, secția Scenografie, în prezent fiind masterandă în cadrul UNARTE cu specializarea Strategii de Creație în Pictură. Proiectul de pictură „Ipostaze” vizează propriul eu, fiind observate metamorfozele din timpul creației sau din viața de zi cu zi a artistei. În acest fel, Ioana Mîrlogeanu reflectă în autoportrete trăirile și transformările sale, precum și raportul cu evenimentele exterioare care se oglindesc în universul lăuntric.

Vernisajul a avut loc pe 11 ianuarie, iar expoziția poate fi vizitată până pe 1 februarie 2018, la Elite Art Gallery, Piața Națiunile Unite nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Sursă: https://www.eliteart-gallery.com/expozitii-elite-art-gallery-2018/

Lasă un răspuns