Claudia Larcher: The New Nature

Mobius Gallery, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, prezintă primul solo show în București al artistei Claudia Larcher, „The New Nature”, curatoriată de Călin Stegerean.

Expoziția „The New Nature” reunește o serie de lucrări realizate sub semnul interesului pentru noua natură, reprezentată de mediile urbane. Dacă așezările rurale funcționează în virtutea unei relații organice cu natura, cele urbane se constituie într-o nouă natură în care se proiectează nu numai nevoile de optimizare ale existenței, ci și parte din sufletul omenesc, cu sentimentele, fanteziile și subconștientul aferent implicat. Claudia Larcher a sesizat și transpus în lucrări acest spirit urban în care regăsim mituri și forme ale trecutului alături de cele mai fantastice gînduri și proiecții ale viitorului, cu trena lor de efecte care, uneori, afectează echilibrul uman.

Claudia Larcher este un artist vizual ce şi-a concentrat activitatea pe animaţie, colaj şi instalaţie. Interesele sale artistice se plasează la conjuncţia dintre istorie, familiaritate şi memorie, chestionând sensul unor concepte precum “acasă” şi “identitate”. Spaţiile sale de lucru exprimă simultan realităţi topografice şi memorii imaginate. Rezultatele sunt vizibile în animaţiile video, foto-montajele, colajele şi obiectele sale (adaptate locurilor de expunere). Dincolo de asta, artista face experimente de poeme-vizuale, performance, dar şi lucrări audio. Claudia Larcher trăieşte şi lucrează în Viena, Austria.

Expoziția poate fi vizitată la sediul galeriei din strada Mendeleev, nr 2, în intervalul 2 martie – 3 aprilie 2018.

Sursă: http://www.mobius-gallery.com/exhibitions/claudia-larcher-the-new-nature

Sursă foto: https://www.facebook.com/events/178524342762429/ / https://www.facebook.com/mobius.contemporaryartgallery/

Lasă un răspuns