Echipa

Colectivul redacțional:

Iris Christu, doctorand la Facultatea  de Arhitectură, UAUIM și absolventă a  Universității  de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (2014) și  a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016),  activez ca asistent universitar la Departamentul Introducere în Proiectarea de Arhitectură, atelier anul I cu predare în limba engleza și Arhitect proiectant în cadrul unui birou de arhitectură.

iris_christu@yahoo.com

Denisa Alexandra Cristache, absolventă a Facultății de Geografie, secția Turism (2011), a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, secția Comunicare si Relații Publice (2012), a Masterului Managementul resurselor si activităților turistice în cadrul Facultății de Geografie (2013), a Masterului Campanii de comunicare în relații publice și publicitate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (2014) și a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016), activez ca specialist în relații publice.

cristache_denisa2002@yahoo.com

Dana Ionașcu, absolventă a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016), masterand  Istoria Artei și Filozofia Culturii în cadrul Facultăților de Istorie și Filozofie, Universitatea București, activez în calitate de grafician în cadrul Departamentului Cercetare și Valorificare al Muzeului Țăranului Român. grafica_dei@yahoo.com

Ana Dumitru, absolventă a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).

annadumitru.m@gmail.com

Irina Nica, absolventă a facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei, interesată de postmodernitate, cultură contemporană și istorie recentă.

irina.nica00@gmail.com

 


Colaboratori:

 • Prof. Univ. Dr. Ecaterina Lung,  profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București. Medievist de formație, cu un masterat la Université Libre Bruxelles și un doctorat la Unversitatea din București,  a cercetat îndeosebi istoriografia perioadei de început a evului mediu, din punctul de vedere al reprezentărilor sociale și al ideologiei politice subsecvente. Cartea sa, Istoricii și politica la începuturile evului mediu european, apărută la Editura Universității din București în 2001, ca și numeroase articole, reprezintă contribuții legate de această tematică.În sprijinul studenților și în vederea promovării istoriei medievale, a scris, ca unic autor, sau în colaborare, o serie de manuale, precum Europa Medievală (secolele V-XV), apărută în 2003, Mentalităţi şi cultură în Evul Mediu, 2007, Civilizaţie şi cultură în Evul Mediu, 2008.  Este directorul Centrului de Studii Medievale al Universității din București, membru fondator al Asociației Internaționale de Istorie Culturală (ISCH). A colaborat la realizarea primei lucrări care analizează dezvoltarea mondială a istoriei culturale, coordonată de  Philippe Poirrier,  L’histoire culturelle : un tournant de l’historiographie mondiale ?, Dijon, Editions universitaires de Dijon, 2008, tradusă în italiană (2010) și spaniolă (2012). Rezultat al acestor preocupări este și realizarea primei sinteze dedicată în România istoriei culturale, Istoria culturală: origini, evoluţii, tendinţe, Editura Universităţii Bucureşti, 2009. A lucrat, în calitate de cercetător, între 2001-2002 la Centre d’Histoire du Christianisme la Université Jean Moulin – Lyon 3. Este membru în comitetul științific al revistelor Brukenthalia (Muzeul Brukenthal, Sibiu), Hiperboreea (Asociația de Istorie Balcanică) și  Chrétiens et sociétés 16e-20e siècles (Laboratoire de recherche historique Rhône-Alpes (UMR 5190 LARHRA).
 • Lect. Univ. Dr. Iștoc Ionel,  Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, departamentul Studiul Formei și Ambient. ionelistoc@yahoo.com
 • Anca-Maria Pănoiu este licențiată a Universității din București în științele comunicării și în antropologie culturală și are un master în studiul imaginii (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii). Este preocupată de antropologia vizuală, de cultura materială și de muzeologie, interesele ei îndreptându-se, în prezent, spre o problematică a obiectului și a imaginii articulate în spații înzestrate diferit din punct de vedere cultural, în funcție de convențiile în care sunt prinse. Este asistent curator al Arhivei de Imagine la Muzeul Țăranului Român și asistent editor al anuarului Martor – Revista de antropologie a Muzeului Țăranului Român.
 • Erica Iojă, masterandă în cadrul programului Istoria Artei și Filosofia Culturii, Facultatea de Istorie, Universitatea din București. Arii de interes: opera pictorului Nicolae Grigorescu, tranziția de la academism la impresionism și primele forme de avangardă, discursuri despre gen în arta plastică a secolelor XIX – început de XX, artistele femei în arta modernă a secolelor XIX-XX.
 • Miruna Ciura, masterand UNARTE, absolventă a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).
 • Vieru Vlad,  masterand I.A.F.C. (Istoria Artei și Filosofia Culturii) în cadrul Facultății de Istorie al Universității din București, absolvent al Facultății de Limbi și Literaturi Străine secția Filologie: Germană-Italiană.
 • Marius Androne, masterand Studii medievale la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti.
 • Mihaela Ciornei, masterand Studii medievale la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti, absolventă a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).
 • Alexandra Bălănuță, masterand  Murală UNARTE, absolventă UNARTE.
 • Anna Guboglo, masterand la Humboldt-Universität zu Berlin/Freie Universität Berlin, absolventă a Facultății de istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).
 • Ana Dumitru, absolventă a Facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).  annadumitru.m@gmail.com
 • Claudia Văduvescu,  asistent – curator la Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art, absolventă a Facultății de istorie, specialitatea Istoria Artei.
 • Alina Maria Dumitru, asistent – curator la Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art, absolventă a Facultății de istorie, specialitatea Istoria Artei
 • Nițu Bogdan, absolvent al facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).
 • Anca Bercu, absolventă a facultății de Istorie, specialitatea Istoria Artei (2016).