Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un nou vernisaj realizat de elevii Liceului Tonitza

Peste 40 de lucrări realizate de elevii Liceului Nicolae Tonitza, sub coordonarea doamnei profesor Oana Isar, fac parte dintr-o expoziţie de Artă Plastică Contemporană, dedicată Centenarului Marii Uniri din 1918. Expoziţia concurs este găzduită până în data de 24 martie de Galeria de Artă Osiris.

Evenimentul a fost realizat şi cu scopul de a aduce la cunoştinţă viitorilor artişti plastici români momentul unic şi fundamental din istoria ţării noastre. Un juriu de specialitate a analizat realizările elevilor Liceului bucureştean, primele opt  fiind premiate la vernisajul expoziţiei.  Valoarea premiilor oferite de organizator, Asociaţia Dreptate şi Frăţie, s-a ridicat la 2.750 lei, premii în bani şi materiale pentru pictură. Lucrările selectate vor fi expuse şi în incinta Primăriei Capitalei.

De asemenea, o parte de lucrări vor fi expuse şi la Biblioteca Naţională. Premiul întâi a fost obţinut de lucrarea realizată de Ioana Cristodorescu, locul al doilea a fost obţinut de Filip Stroe, iar locul al treilea a fost atribuit Mariei Ilinca Tota.

(sursa: http://stiri.tvr.ro/vernisaj-cu-ocazia-centenarului-marii-uniri-realizat-de-elevii-liceului-tonitza_829203.html#view)

Lasă un răspuns