URME – expoziția aniversară a artistului Ilie Boca, la Elite Art Gallery

Îmi număr zilele cu pensula. Urme șterse, poate pierdute, prezente doar în memoria locului, la vedere sau ascunse în adâncul sufletului. Depinde de noi, în mare măsură, ca să facem ceva si să ne acoperim timpul care ni s-a dat cu lucruri în care credem și în care ne putem dezvălui, așa ne plătim felul nostru de a fi și de a ne arăta lumii.”(Ilie Boca)

În perioada 10 octombrie -14 noiembrie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Galeriile Karo din Bacău organizează expoziţia aniversară a artistului Ilie Boca, intitulată „Urme”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 19 octombrie, ora 18.30. Evenimentului i se va alătură chitaristul Mircea Oaneșcu un moment muzical de excepție.

Conceptul curatorial este semnat de Constantin Țînteanu și propune un registru pictural marcat de nevoia de exploarare a văzutului, de analiza conștientă a trecutului și de meditație asupra condiției de artist. Într-o formulă retrospectivă, expoziția reunește lucrări încărcate de adevăr, purtătoare de memorie și posibil.

Ilie Boca s-a născut în judetul Suceava (com. Botoșana), la 21 februarie 1937. Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, la clasa maestrului Alexandru Ciucurencu, artistul se remarcă de-a lungul carierei printr-o activitate prolifică. Stabilit la Bacău, pictorul punctează un parcurs artistic fructuos, marcat de o inepuizabilă fortă creatoare. Ilie Boca este unul dintre acei artiști români care au reusit să marcheze semnificativ traseul picturii contemporane românesti. Oscilând, de-a lungul vieții, între pictura figurativă si cea abstractă, Ilie Boca s-a dovedit a fi un reprezentant de seamă al peisajului dar si un fin interpret al lucrurilor nevăzute, imperceptibile, paralele realității imediate, lucruri pe care a încercat, mereu, să le aducă pe pânză. Ilie Boca, artist care în lunga lui carieră a deschis aproape o sută de expoziții personale (dintre care aproape o cincime în afara granițelor României), artist care a participat la câteva zeci de expoziții colective și a câștigat nenumărate premii și burse, este, și în prezent, neobosit în demersul lui plastic și inepuizabil în morfologia și sintaxa vizuală pe care le cercetează.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 10 octombrie-19 noiembrie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.

Lasă un răspuns