Expoziția etnografică „Țesăturile Marilinei Bocu”

Țesăturile Marilinei Bocu, soția jurnalistului și omului politic Sever Bocu, pot fi văzute la Muzeul Orașului Lipova până pe 15 aprilie. Expoziția etnografică este realizată de Complexul Muzeal Arad, prin Muzeul Orașului Lipova.

„Colecția doamnei Marilina Bocu, conține o bogăție mare de broderii strălucite. În fața acestor lucrări delicioase te convingi, iarăși și iarăși, despre comorile care sunt în arta țărănească. În efectul de suprafețe și în combinația de culori sunt podusele acestea ale țărăncilor române aproape exemplare”, scria în anul 1925 periodicul „Transilvania”.

Muzeul Orașului Lipova este adapostit chiar de casa care a aparținut lui Sever Bocu, în perioada 1922 – 1953. Cinci săli ale expoziției permanente păstreaza, încă, amenajările interioare fastuoase comandate de Bocu: parchetul cu intarsii, sobele din faianță vieneză, policandrele și oglinzile din cristal, piese de mobilier. În expunere se afla colecția de artă donată muzeului de familia Eleonora Costescu și Vasile Varga, în 1980: pictură româneasca moderna, pictură din școlile flamandă, italiană, engleză, franceză, maghiară, precum și piese de artă decorativă (argintărie, porțelan, sticlărie).

Sursă: http://www.aradon.ro/tesaturi-expuse-la-lipova/1999604

Sursă foto: http://www.museumarad.ro

Lasă un răspuns