Expoziția IMAGINARIUM – Amalia Dulhan

Complexul Muzeal Arad/Muzeul de Artă Arad și Art Yourself Gallery propun o expoziție retrospectivă Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM în perioada 6 martie- 28 aprilie 2018.

„Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii.

Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi – reală şi imaginară – şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă.

În ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce inseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei.
Colecţia mea de lucrari şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane : nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei.” (Amalia Dulhan)

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă – Arad, de marți până duminică, între orele 9:00-17:00.

Sursă: http://www.arq.ro/expozitia-imaginarium-amalia-dulhan-muzeul-de-arta-arad/20818

Sursă foto: http://www.museumarad.ro

Lasă un răspuns