Expoziția „The offense report” la Elite Art Gallery

Elite Art Gallery organizează, în perioada 5 martie – 12 aprilie 2018, expoziția „The offense report” semnată de Christian Paraschiv, aceasta fiind o portretizare a moștenirii traumatizante a Comunismului. Vernisajul expoziției va avea loc pe 6 martie 2018, la ora 18:30.

Christian Paraschiv este un reprezentant marcant al generației ’80, fiind prezent în arta românească, dar și în cea franceză, începând cu anul 1986. Cu prilejul acestei expoziții, artistul revine în țară, susținând totodată prezentul demers artistic care vizează rememorarea și marcarea plecării sale definitive din România. Reprezentarea plastică a exilului său și al familiei aduce în discuție ruptura produsă în momentul plecării și include un ultim gest al autorităților comuniste pe Aeroportul Otopeni, acela de a-i confisca lucrări și obiecte cu o profundă semnificație pentru intimitatea familială și legăturile emoționale cu aceste obiecte. În cadrul expoziției regăsim două procese verbale de confiscare a acestora, printre care se numără lingurița de botez a fiicei sale, bijuterii etc.

Christian Paraschiv îmbină tehnicile tradiționale cu cele inovatoare, lucru care subliniază caracterul experimental al artei sale. Expoziția aduce în atenția publicului o serie de lucrări realizate în tehnică mixtă (acrilic pe pânză, transfer pe pânză, colaj textil și acetat, acetat și foiță de aur) în care artistul încearcă să reprezinte ștergerea memoriei. El arată că familia, prietenii, chiar și scenele de zi cu zi ajung să se dizolve și să fie risipite, la un moment dat, prin uitare. Uitarea și exilul sunt teme recurente în lucrările lui, iar în jurul acestora gravitează o constelație de alte simboluri marcante.

În cadrul acestei expoziții, va fi lansat în România albumul Christian Paraschiv Nomos, editat de ICR București, în colaborare cu Fondul Oudin din Paris.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 5 martie – 12 aprilie 2018, de luni până vineri, orele 12.00 – 19.00 și sâmbăta, orele 11.00 – 15.00, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunile Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Sursă: https://www.facebook.com/events/800375533479527/

Sursă foto: https://www.facebook.com/events/800375533479527/

Lasă un răspuns