Piese de mobilier cu personalitate

Tradiție românească transpusă în design-ul contemporan

Photoliu.com, este un bussiness de design românesc, adresat producției de mobilier personalizat.
Piesele pe care le vom prezenta în continuare, au fost produse de brandul Photoliu în colaborare cu Lana şi echipa Dizainăr.

Scaunele Lana pentru Photoliu

Realizate din lemn şi având forme geometrice simpliste, scaunele fac parte din generația contemporană a pieselor de mobilier gândite în note cât mai stilizate. Însă tapițarea lor cu motive etnice le plasează la granița dintre tradițional si modern, anulând astfel cu grație ideea că ancestralul nu poate supraviețui şi nu poate ține pasul cu tendințele  epocii globalizării.

Tot mai predominantă pe scena design-ului de obiect în ultimii ani, cel puțin la noi, tendința de a relua motive tradiționaliste reinterpretate în modele din zona minimalismului, pare să fie rețeta de succes care a cucerit publicul dar și pe creatori.

Brandul Photoliu a fost lansat în anul 2009 de Irina Poenaru si minunata sa echipă specializată în tâmplărie şi tapițerie.

Aceştia îşi propun să vină în sprijinul cunoştințelor şi bazei etnice atât de caractiristică meleagului nostru şi să le mențină vii în conştiința publicului prin tranpunerile inedite pe care piesele lor le oferă.

Totadă aceştia promovează autenticitatea şi capacitatea de a personaliza, de a regândi sub diverse forme ceea ce este propriu, într-o lume în care tot mai mult, producția în masă amenință să elimine caracterul de unicat al obiectelor destinate necesităților zilnice.

Piesele marca Photoliu au stiluri variate şi poartă amprenta tradiției spațiului mioritic în cele mai fine detalii, uşor de apreciat în îmbinarea texturilor, a paletei de culori şi a motivelor redate.

Lana (în colaborare cu care a fost realizat acest proiect ce poartă numele Lana pentru Photoliu este un designer vestimentar tânăr ce include în portofoliul său colecții distincte şi despre care vom mai vorbi în articolele noastre.

Dizainăr are în spate o echipă focusată pe design-ul de produs, pe generarea şi promovarea design-ului autohton la noi şi peste hotare.

Dincolo de dorința de a promova produsul românesc, Dizainăr îşi mai propune să creeze conexiuni în rândul comunității creative româneşti, motiv pentru care ne vom mai întâlni pe viitor cu acest nume.

 

Surse online:

http://photoliu.com/en/lana-for-photoliu/

http://dizainar.ro/despre-noi-2/

http://visuell.ro/lana-photoliu/

Lasă un răspuns